Galleri

Portrett av kommandør og stortingsrepresentant Jens Schau Fabricius malt av Ole Petter Hansen Balling. Tilhører Marinemuseet, Karljohansvern i Horten. Maleriet hadde rifter, malingstap og en misfarget og nedbrutt ferniss som ble behandlet.

Fabricius_etter Fabricius_før Fabricius_detalj_etter Fabricius_detalj:før

 

 

 

 

 

 

 

Konservering i Rådhuset, Munchrommet; Edvard Munchs Livet fra 1910. Konsolidering av løse malingslag og overflaterens av sot og støv.

Livet_behandling Munchrommet2 Kvinne

 

 

 

 

Konservering av lerretsmalerier fra Asker Museum.

Maleri av Edvard Munch. Maleriet fikk montert en filt mellom bakplaten og lerretets bakside for å forhindre store utslag (flapping) fra vibrasjoner under transport. Dette er et gunstig tiltak ved slakke og reaktive lerreter som ikke tåler utkiling.

E-Munch058 E-Munch056

 

 

 

 

Rens og refernissering av Christian Krohgs Garnbinderen. Utsnittet viser fernissen delvis renset. På helopptaket er maleriet ferdig behandlet.

cropped-IMG_4805.jpg IMG_6991

 

 

 

 

Gunnar S. Gundersens maleri fra 1955-56, i Arne Korsmo og Grete Prytz Kittelsens tidligere arbeidshjem i Planetveien 12. Her er Konservatorene underveis med rensingen av maleriet. Hold markøren over bildene og du ser informasjon tilhørende de ulike fotografiene.